OKULUMUZ BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANDI

OKULUMUZ BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANDI

Beyaz Bayrak, SAĞLIK ve MİLLİ EĞİTİM Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullarına beyaz bayrak verilmektedir.

Buna göre, okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuvarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu çerçevede iki Bakanlığın yetkililerince denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme sonucunda 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verilmektedir.

PINARKENT İLKOKULU,  SAĞLIK BAKANLIĞI ve MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI tarafından yapılan denetim sonucu 30/12/2019 tarihinde Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.

Beyaz Bayrak Nedir?

Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılından itibaren uygulanmakta olan  "Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü" 08.06.2015 tarihinden itibaren 4 yıl süreyle geçerli olmak üzere yeniden imzalanarak yürürlüğe konulmuştur.

'Beyaz Bayrak Projesi"; Okulların çevresi, koridorları, sınıfları, idari birimleri, laboratuvarları tuvaletleri, spor ve etkinlik salonları ile kantin ve yemekhanelerinin ısıtma, havalandırma ve hijyenik şartlara göre özel olarak değerlendirildiği, bu kriterleri yeterli derecede sağlayan okulların ödüllendirildiği bir projedir.

'Beyaz Bayrak Projesi" ile okulların ortak kullanım alanlarında temizlik ve sağlık bilgisi konusunda okul müdürlüklerinin çalışmalar yapmasının teşvik edilmesi başta olmak üzere; toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesini, yaşam kalitesinin yükseltilmesini, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesini amaçlamaktadır.

03.05.2021 352

03-05-202103-05-2021